Who’s Online? A Members Only Self-Assessment

By Donna Deeprose

1. The United States has about one-third of all Internet users. What two countries are in second and third place?
 
a. United Kingdom and Canada
b. Japan and China
c. Germany and Russia
Answer
2. What is the fastest growing group of Internet users in the United States?
 
a. Self-employed
b. Students
c. Factory workers and laborers
Answer
3. What country’s Internet users lead the world in broadband (high speed) access?
 
a. Canada
b. Germany
c. Korea
Answer
4. In the United States, do more people access the Internet from home or from work?
 
a. Home
b. Work
c. About the same
Answer
5. Worldwide, what percentage of Internet-connected young people (ages 12 to 24) have made purchases online?
 
a. 7%
b. 17%
c. 27%
Answer
6. What percentage of American adults with Internet access have bought a product online?
 
a. 42%
b. 52%
c. 62%
Answer
7. Among young (ages 8 to 24) Internet users in the United States, who are more likely to buy gifts online?
 
a. Males
b. Females
c. About the same
Answer
8. What cities in the United States have the highest percentage of households with home Internet access?
a. Portland and Seattle
b. New York and Los Angeles
c. Dallas and Atlanta
Answer
9. What country has the highest percentage of households with Internet connections?
 
a. Singapore
b. United States
c. Denmark
Answer
10. What percentage of online shoppers say they click on ads?
 
a. Less than 30%
b. About 50%
c. More than 70%
Answer

 

Editor: Correct responses are: 1-a, 2-c, 3-c, 4-a, 5-c, 6-b, 7-a, 8-a, 9-c, 10-a

For users who got 10 correct
Congratulations. You got every answer correct. You’ve been keeping up with eBiz statistics.

For users who got 8-9 correct
Very good. You got __ correct out of 10. You’ve kept up quite well with eBiz statistics.

For users who got 6 or 7 correct
Pretty good. You got __ correct out of 10. You’ve kept up fairly well with eBiz statistics.

For users who got 5 or fewer correct
You got __ correct out of 10. Did the answers surprise you? If you’re doing business online, it’s a good idea to know who your audience is.

Back to Top

 
American Management Association © Copyright 1997-